Bezoeken

In Buurthuis de Fluiter aan de Wiekslag 3 en in het  Huis van de Wijk in Schollevaar, Stationsplein 20 (ingang achterzijde), draait het allemaal om techniek. Elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur in de Fluiter en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 in Schollevaar staan  diverse vaklieden klaar, bijvoorbeeld elektriciens en een fietsenmaker. Zij helpen gratis bij alle mogelijke reparaties, en geven advies voor gebruik en onderhoud. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, koffiezetapparaten, electronica, lampen, föhns, naaimachines, fietsen, computers, speelgoed… alles wat kapot is, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Let op: het Repair Café moet om sluitingstijd schoon en opgeruimd zijn en sluiten, en er kan niets achterblijven. Bedenk wel dat reparaties ook door onze vaklieden tijd kosten, kleine tussen een kwartier en een half uur, grote gauw een uur. Kleine reparaties daarom uiterlijk een half uur voor sluitingstijd inleveren, grotere eerder.

Buurthuis de Fluiter, Wiekslag 3, 2903 VA Capelle a/d IJssel

Huis van de Wijk in Schollevaar, gebouw Picasso, Stationsplein 20, 2907 MJ Capelle aan den IJssel (ingang achterzijde).

Indien geopend: donderdag 14:00 – 17:00 in buurthuis de Fluiter, Wiekslag 3, elke eerste zaterdag in de maand van 10:00-12:30 in Huis van de Wijk, Stationsplein 20