Vrijwilligers naar het land van de toekomst

De vrijwilligers zijn het belangrijkste onderdeel van het Repair Café. Om dat te waarderen, en weer energie te verzamelen na de vakantie, hebben we eind augustus een uitstapje gemaakt naar Futureland, op de Maasvlakte.

Ontvangst en lunch in het restaurant

Na de ontvangst was er gelegenheid de expositie te bekijken, waar te zien is hoe de Maasvlakte tot stand is gekomen, wat bij de bouw is gebruikt en wat is gevonden, zoals resten van dieren die lang geleden in de toen nog droge Noordzee leefden. En wat er nu allemaal gebeurt in dit gigantische havengebied, met installaties waar de bezoekers ook zelf voor konden oefenen, bij voorbeeld als kraanmachinist.

Kraansimulator
Vondsten van de zeebodem

Tussen de middag was er een goed verzorgde lunch, aansluitend een presentatie over de ontwikkeling van de Rotterdamse haven, en de rol van het containervervoer op de Maasvlaktes.

De middag werd afgesloten met een rondvaart door de havens van de Maasvlakte, waar we een indruk konden krijgen van de gigantische schepen, met tot meer dan 24.000 containers, de vergaande automatisering bij het laden en lossen, en de afhandeling bij het verdere transport per binnenvaartschip, trein of vrachtwagen.

De containerkranen vanaf het bovendek
Of vanuit de comfortabele kajuit…
De enorme kranen, die de breedte tot 24 containers naast elkaar automatisch kunnen verwerken

Het was voor iedereen een heel geslaagd begin van het tweede deel van 2022, waarin de vrijwilligers van het Repair Café deze keer hopelijk zonder coronaperikelen tot de kerst de bezoekers kunnen blijven helpen.

https://www.portofrotterdam.com/nl/eropuit/futureland?utm_source=google&utm_medium=plus+link