OPENING REPAIR CAFÉ OP 6 MAART 2014

Het eerste Repair Café Capelle dat donderdag 6 maart in het Buurthuis De Fluiter (Wiekslag 3) werd gehouden is goed verlopen.
Dezelfde ochtend waren de gastvrouwen wezen winkelen voor de hapjes.
Om 12:00 uur was iedereen er: de negen vrijwilligers van het Repair Café aten samen een broodje om vervolgens de zalen in te richten en te versieren. Tegelijkertijd werden de hapjes klaar gemaakt.
De samenwerking met de beheerders van het buurthuis verliep erg goed. Er werd met tafels en stoelen gesjouwd, slingers en posters opgehangen, formulieren en pennen op hun plaats gezet. Het enthousiasme was groot en men was ontzettend benieuwd naar de opkomst.
Tot algemene vreugde was er vóór 14:00 uur genoeg publiek dus Cor kon de officiële opening op tijd houden. Iedereen die direct of indirect bijgedragen heeft aan het opzetten van het café werd bedankt en Wethouder v. Winden van Milieu heeft de officiële opening gedaan door de eerste reparatiehandeling samen met een reparateur te verrichten. De gastvrouwen haastten zich om iedereen een glas aan te bieden want de aanwezigen gingen tegelijkertijd toosten op het café.
De reparateurs konden toen aan de slag: er waren 14 reparatieverzoeken; men nam voornamelijk kapotte elektrische apparaten mee en het slagingspercentage was 65%. Tot ons genoegen zagen we collega’s van het Repair Café Prins Alexander hun ervaring delen met onze reparateurs. Binnenkort organiseren zij een bijeenkomst met de repair cafés uit dit gebied om een nauwe samenwerking tot stand te brengen.
De eerste bijeenkomst was over het geheel genomen zeer geslaagd. De sfeer was goed en iedereen vond het een goed idee: “Zonde om spullen weg te gooien als ze na een kleine reparatie weer een tijdje mee kunnen”. Natuurlijk is er altijd wel het één en ander voor verbetering vatbaar: kan het huisnummer van het buurthuis beter zichtbaar? Hoe kunnen we alle bezoekers tevreden maken? Kunnen de reparatie verzoeken duidelijker? Kunnen we snel een fietsenmaker vinden?

Luz Jiménez, Voorzitter