Persbericht Repair Cafe 2014

 

Buurtcentrum de Fluiter
Repair Café zoekt vrijwilligers

Iedere donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur zitten ze bij buurtcentrum de Fluiter voor u klaar: de vrijwilligers van het Repair Café. Timmerlieden, elektriciens, fietsenmakers, allemaal vaklui die hun vakkennis inzetten om uw kapotte fiets, meubelstuk of elektrische apparaat weer aan de praat te krijgen. Ons motto: “Niet weggooien als het niet nodig is!”
Het Repair Café zoekt vrijwilligers om haar team uit te breiden: er is met name behoefte aan iemand met kennis van elektronica. Ook is men op zoek naar iemand die de administratie kan doen. Heeft u één middag in de week tijd en zin om deel uit te maken van een enthousiast team vrijwilligers? Kom dan kijken op de donderdagmiddag bij buurtcentrum de Fluiter, Wiekslag 3 en proef de sfeer. Daar kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger: repaircafecapelle@gmail.com. Ook kunt u op donderdagmiddag bellen met telefoonnummer 06-23221645. Zie ook www.repaircafecapelle.nl en www.repaircafe.nl voor meer informatie over de repaircafés in Nederland.

 

————————————————————————————————————————————————

alles Zelf

————————————————————————————————————————————————

LUZ002

IN MEERPAAL 14, MAGAZINE VOOR HUURDERS VAN HAVENSTEDER

REPAREREN IN PLAATS VAN WEGGOIEN
Ook Luz Jiménez benaderde de gemeente met een idee. Ze wilde in Capelle graag een Repair Café: hier kunnen mensen hun kapotte spullen – apparaten, fietsen en ga zomaar verder – laten repareren tegen een vrijwillige bijdrage. “Ik vind dat we te veel spullen weggooien, terwijl ze nog prima bruikbaar zijn. Maar ze laten repareren kost vaak evenveel als iets nieuws kopen. Met als gevolg dat de afvalberg steeds groter wordt. Dat is zonde ”, legt Luz haar drijfveren uit. “Toen ik in een blad over het Repair Café las – dat onder andere al bestond in Amsterdam, Rotterdam en veel andere plaatsen – heb ik meteen aan de bel getrokken.”
SOCIALE FUNCTIE
In buurtcentrum De Fluiter werd in maart 2014 het Repair Café Capelle officieel geopend. Sindsdien kunnen bewoners daar nu elke donderdagmiddag terecht met hun kapotte spullen. Voor de reparateurs – van wie de meest gepensioneerde mannen met een technische achtergrond – heeft het café ook een sociale functie. “Ze komen hier heel graag, zelfs als er niets te repareren valt. Dat is overigens bijna nooit het geval, want veel bewoners weten ons te vinden” zegt Luz. Ze heeft er vertrouwen in dat het Repair Café ook zonder Buurten met Uitzicht blijft voortbestaan. “Met de subsidie hebben we het gereedschap en een kast kunnen aanschaffen. Dat is de belangrijkste investering geweest.”

——————————————————————————————————————————————–

 

 

Voor meer informatie: stuur een e-mail naar repaircafecapelle@gmail.com